Eat, Bray & Love


't Ezelsbrugske : een passie voor ezels , zin voor avontuur en liefde voor kinderen.

Hoe het allemaal begon ...


- en de ezels de hoofdrol kregen-
Na onze verhuis naar een langgevelhoeve met een boomgaard die verwilderd was, vroegen we ons af door welke dieren we deze konden laten begrazen. Bij toeval werd ons een ezeltje aangeboden, die een nieuwe thuis nodig had.


Ideaal , dachten we , een biologische grasmachine zou ons heel wat werk besparen.

Maar dat leek eenvoudiger dan het was !

Onze Ijoor bleek al snel verkikkert op de schors van onze bomen, en we moesten dus al snel ingrijpen om de stammen te beschermen. 

Bovendien deed Ijoor zijn naam alle eer aan, want hij leek voortdurend depressief 

De veeearts werd er bij geroepen, en stelde vast dat hij een roedel nodig had. Er moest een ezeltje bijkomen, want ezels , zo leerden we hebben een g-ezel nodig  om zich goed te voelen.


We namen contact op met een opvangtehuis voor ezels, en na een spannende kennismakingsvakantie kwam Ijoor naar huis met zijn beste maatje Tincan.


De twee hadden me al helemaal ingepakt met hun lieve ezelsblik, en ik begon me te verdiepen in het ezel-leven.

Bleek al snel dat ezels zeer slim, leergierig en sociaal zijn. 

Daar waar ik vroeger het niet had op "grotere  viervoeters", werd ik als vanzelf een deel van hun kleine kudde en ging ik een opleiding asinotherapie volgen in Maastricht. En nog een.


Asinotherapie blijkt heel doeltreffend te zijn voor personen met handicaps, emotionele problemen en voor iedereen die op zoek is naar zichzelf.

Ezels spiegelen namelijk, dat wil zeggen dat ze een soort 6de zintuig hebben voor wat er in iemand omgaat. Door naar hun gedrag te kijken als je met hen in contact komt, laten ze duidelijk zien wat er speelt bij iemand.
Na verloop van tijd begonnen we op stap te gaan met de ezel: met de nodige opstakels, want een ezel is niet alleen eigenzinnig, maar ook nog oersterk.


Gelukkig ik steeds meer begon te begrijpen van de ezeltaal.


Het duurde niet lang of we kregen er nog een veulentje bij: Donkey.

Hij was zo klein en bang toen we hem gingen ophalen , dat ik bij hem in de trailer ben gaat zitten gedurende de hele rit ! Ik vermoed dat hij dit nog weet, want als de andere ezels even worden verplaatst, schiet hij echt in paniek en begint hij erbarmelijk te huilen tot ik hem ga troosten.Intussen kan iedereen bij ons terecht voor een kennismaking met onze langoren : ezelwandelingen, teambuildings, kindernamiddagen , ....staan het hele jaar op het programma.


We werken graag op maat, zodat je de wandeling eenvoudig kan houden of meer uitgebreid met ontbijt, lunch of picknick.


Het label  Bosland Gastheerschap, staat garant  dat  onze gasten kunnen genieten van een heel palet aan natuurwandelingen in ons mooie Limburg.


Met een ezel als gids natuurlijk !!Wil je meer weten over onze ezelwandelingen ?

 dikke merci voor jullie gastvrijheid maar ook om de kinderen en (groot)ouders vandaag een topdag te bezorgen! 

fam PorreyeWe hadden een heel leuk arrangement voor mijn verjaardag ! We werden vriendelijk ontvangen in de leuke tuin met lekkere koffiekoeken en drankjes ..even later mochten we op stap met 1van de ezeltjes ! Wat een avontuur voor onze kleinzoontjes ... Heel vriendelijke mensen !!!


Hilde KeteleIn de namiddag brachten we een bezoek aan ezelsbrugske waar we genoten van een wandeling met drie ezels, een Kamishibaiverhaal en een lekker ijsje. Een onvergetelijke namiddag. Een welgemeende dankjewel aan Andrea van ´t Ezelsbrugske!


Akabe Neerpelt